大连民族大学刘岩学术报告

2018年03月12日 14:25 翟羽佳 点击:[]

报告主题:Are China's exports crowding out or being crowded out? Evidence from Japan's Imports

时间及地点:2018313日(星期二)上午10:00--11:30管经学部新大楼D307会议室

报告摘要:Previous studies have investigated whether Chinese exports have crowded out those from other countries. However, what has yet to be considered is the evidence at the level of different quality varieties. The empirical evidence presented in this paper shows that the crowding out effects of Chinese exports have been greatest at the lower end of the quality spectrum. Moreover, in recent years China's own exports of lower quality manufactured goods have been crowded out. This suggests rather than being an exception, China is following the well-known "flying geese" pattern of development previously travelled by other East Asian economies.

报告人简介:刘岩,男,辽宁丹东人,对外经济贸易大学国际贸易学博士,现任大连民族大学国际商学院副教授、国贸系副主任。国家社科基金青年项目主持人,商务部商务发展研究成果优秀奖获得者,《国际贸易问题》、《国际商务》匿名审稿人,美国德州农工大学访问学者,悉尼科技大学客座研究员。先后在World EconomyChina and World Economy,《国际贸易问题》等期刊发表论文数篇。目前主要从事出口产品质量及其影响因素研究。

上一条:第三届中国PPP学术高峰论坛第一轮通知 下一条:美国普渡大学Nan Kong讲座通知